Αρχική » Ενημέρωση για τα επίπεδα συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων

Ενημέρωση για τα επίπεδα συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων

με VasilisKourkoulas

Σχετικά με τα επίπεδα συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων εξαιτίας των πυρκαγιών σε περιοχές της Θράκης η Διεύθυνση  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει τα εξής:

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ατμοσφαιρικού σταθμού Ιωαννίνων την χτεσινή ημέρα (22/8) δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού για τα αιωρούμενα σωματίδια (PM10 & PM2.5). Η μέση τιμή ημέρας των σωματιδίων PM10 διαμορφώθηκε σε τιμή χαμηλότερη των 50 μg/m3. Η αντίστοιχη μέση ημερήσια τιμή για τα σωματίδια PM2.5 ήταν 40 μg/m3

 

Σε μέσες ωριαίες τιμές καταγράφηκαν τιμές υψηλότερες των 50mg/m3 τις μεσημβρινές κυρίως ώρες της χτεσινής ημέρας. Λόγω της αερομεταφοράς των σωματιδίων σε υψηλότερα ύψη από αυτά των δειγματοληπτών η εικόνα που παρουσιάζεται δείχνει περισσότερο επιβαρυμένη από ότι καταγράφεται στους σταθμούς μέτρησης που καταγράφουν την ρύπανση σε ύψος 2.5 -4 μ. περίπου.

Σήμερα 23/08 το πρωί οι μέσες ωριαίες μετρήσεις των σωματιδίων PM2.5 και PM10 κυμαίνονται στα 25-30mg/m3

 

Σε κάθε περίπτωση συστήνεται άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών   να περιορίσουν τη σωματική άσκηση -δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους όσο παρατηρείται το φαινόμενο της αερομεταφοράς σωματιδίων λόγω των βορειοανατολικών ανέμων.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00