Αρχική » Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση- αφιέρωμα στον Παύλο Βρέλλη από την Επιτροπή Πρέβεζα, Ιστορία-Πολιτισμός –Περιβάλλον (Photo).

Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση- αφιέρωμα στον Παύλο Βρέλλη από την Επιτροπή Πρέβεζα, Ιστορία-Πολιτισμός –Περιβάλλον (Photo).

με VasilisKourkoulas

H Επιτροπή Πρέβεζα, Ιστορία-Πολιτισμός –Περιβάλλον συνέχισε και χθες τις πολύ ωραίες δράσεις και εκδηλώσεις της στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης με μια εκδήλωση- αφιέρωμα στον καλλιτέχνη Παύλο Βρέλλη.

Τα παιδιά του Άννα Βρέλλη και Κωνσταντίνος Βρέλλης, μας έφεραν πιο κοντά στον Παύλο Βρέλλη ως καλλιτέχνη και άνθρωπο, κάνοντας αναφορές στο έργο της ζωής του, το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας, και δίνοντάς μας την ευκαιρία να το γνωρίσουμε σε βάθος.

Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη ή αλλιώς γνωστό ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, βρίσκεται στα Γιάννενα και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Παύλου Βρέλλη  τον Φεβρουάριο του 1983. Είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου, του Παύλου Βρέλλη, που εργάστηκε ακατάπαυστα για αυτό το έργο. Με δικές του ιδέες, μελέτες και πολλή προσωπική εργασία, έφτιαξε χώρους και ανθρώπους, για να βοηθήσει τον θεατή να βιώσει γεγονότα του παρελθόντος. Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας και μέλος της Επιτροπής Πρέβεζα “Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον” κ. Βαγγέλης Κατσίμπρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασούντας κ. Δημήτρης Καραβασιλείου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας και Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Φραγκούλης, η Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Στέλλα Βαρτελάτου και η Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ κα Ιωάννα Μπειντάρη.

Την εκδήλωση συντόνιζε το μέλος της Επιτροπής Πρέβεζα Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον κ. Τσώλης Ευάγγελος.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00