Αρχική » Εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη

Εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη

με Βασίλης Κούρκουλας

Η Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ σας καλεί το Σάββατο 02/03 στις 7:30μμ στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πρέβεζας «Όαση» σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη με τίτλο:

«Από χαρτί πλασμένος και από δισταγμό»

Με ομιλητές τους:  Ψαρρά Τ., σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Πεσκετζή Μ., φιλόλογο, πρόεδρο Π.Ε.Φ., Αβραμίδου Ν., φιλόλογο, μέλος Π.Ε.Φ. και Αφεντουλίδου Α. φιλόλογο, κριτικό.

Banner

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τον Μηνιάδη Ντ.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται, εδώ στην Πρέβεζα, με σκοπό να αναδείξει αυτή την σπουδαία προσωπικότητα στις πραγματικές τις διαστάσεις και να ερμηνεύσει το έργο του μέσα στο ιστορικό πλαίσιο που αυτό γράφτηκε.

Η αναγκαιότητα για αυτή τη σημαντική, κατά τη γνώμη μας, παρέμβαση προκύπτει απ’την διαπίστωση πως η επικρατούσα αντίληψη ότι ο Καρυωτάκης ήταν  ένας απομονωμένος πεσιμιστής καλλιτέχνης είναι στρεβλή. 

Ο Καρυωτάκης δεν ήταν αυτό σε καμία περίπτωση. Η όλη του διαδρομή δείχνει το μεγάλο του ενδιαφέρον για τα κοινωνικά προβλήματα, την ευαισθησία του απέναντι στην κοινωνική εκμετάλλευση και αδικία, την βαθιά αγάπη του για τον άνθρωπο. Εξάλλου αυτή αποτελεί την αιτία για το ενδιαφέρον του για τις σοσιαλιστικές ιδέες και για την έντονη συνδικαλιστική του δράση που υπήρξε και αιτία μίας σειράς δυσμενών μεταθέσεων.

Η οργάνωση μας ευελπιστεί αυτή η εκδήλωση να πυροδοτήσει έναν γόνιμο διάλογο που τελικά θα παρουσιάσει  αυτόν τον σπουδαίο σύγχρονο ποιητή στις πραγματικές του διαστάσεις.

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00