Αρχική » Εκδηλώσεις μνήμης για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Πρέβεζα

Εκδηλώσεις μνήμης για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Πρέβεζα

με VasilisKourkoulas

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και σωματεία , φορείς και σύλλογοι διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των πεσόντων του Νοεμβρίου 1973.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ μαζί με τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απευθύνοντας φόρο τιμής στον αγώνα της νεολαίας κατά της δικτατορίας αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα διοργανώνουν συγκέντρωση στο Μνημείο Ηρώων στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα με κατάθεση στεφάνων και πορεία.

Όπως υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-κάλεσμα η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η πλούσια αντιδικτατορική πάλη ανέδειξε τη μεγάλη δύναμη που έχει ο λαός και μπορεί να υποσκελίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ γίνεται αναφορά στήριξης στο λαό της Παλαιστίνης.

Επίσης αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο παλιό ΚΤΕΛ εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας.Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Στο κάλεσμά της η Συνέλευση τονίζει ότι οι αγώνες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία φωτίζουν διαχρονικά τους αγώνες του λαού μας για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια που ρημάζει τις ζωές μας, την παιδεία, την υγεία, την ελευθερία, την αποδέσμευση της χώρας μας από τα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια των “συμμάχων”.

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00