Αρχική » Εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ οι μελέτες για το Διοικητήριο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας

Εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ οι μελέτες για το Διοικητήριο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας

με Βασίλης Κούρκουλας

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατασκευή διοικητηρίου στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα αποτελεί η έγκριση των σχεδίων ανέγερσης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η απόφαση του ΚΑΣ αποτελούσε ένα δύσκολο κομμάτι δεδομένου ότι η περιοχή αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και η έγκριση ήρθε μετά από σειρά παρεμβάσεων που υποδείχθηκαν προς την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία και υλοποιεί το έργο.

Μια από τις παρεμβάσεις αυτές ήταν και απομάκρυνση του αμιάντου από τα κτίσματα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εγκρίθηκαν ακόμη 100 χιλιάδες ευρώ από την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο.

Επίσης την Παρασκευή παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους του ΤΕΘΑ το πρωτόκολλο παραλαβής του Στρατοπέδου του Αγίου Γεωργίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Καχριμάνης θα ακολουθήσει προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου ο πανέμορφος αυτός χώρος να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς και να αποδοθεί στους πολίτες.

 

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00