Αρχική » Εγκαίνια στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 3 Ιουνίου

Εγκαίνια στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 3 Ιουνίου

με Antazioga
Τη λειτουργία της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Θεοφανείου αίθουσας ανακοινώνει ο Δήμος Πρέβεζας, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 19:00.

Η σχετική πρόσκληση-κάλεσμα προς τους συμπολίτες τα παιδιά και τους εφήβους της πόλης που υπογράφει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αναφέρει: “Ο Δήμος Πρέβεζας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη λειτουργία της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης που θα λειτουργήσει στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Θεοφανείου αίθουσας.
Ο χώρος που θα φιλοξενεί πλέον το Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας και που για δεκάδες χρόνια στέγασε τις μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της πόλης μας, έχει ανακαινισθεί και εξοπλισθεί με όλα τα σύγχρονα μέσα έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί όχι μόνο στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
Η πρόθεσή μας ήταν να δημιουργηθεί ένα ζεστό, φιλόξενο και ελκυστικό περιβάλλον που θα διαπαιδαγωγεί, εκπαιδεύει και καλλιεργεί την αισθητική του αναγνωστικού κοινού και θα εξυπηρετεί ποικίλες ηλικιακές ομάδες παιδιών.
Έτσι φροντίσαμε να δημιουργήσουμε και να διαμορφώσουμε:
-Χώρο Υποδοχής και Εξυπηρέτησης του αναγνωστικού κοινού.
-Χώρους βιβλιοστασίων για κάθε ηλικιακή ομάδα ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, όπως και σημεία με βιβλία γνώσεων, μυθολογίας κ.α..
-Χώρο ανάγνωσης βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για παιδιά και εφήβους 10 – 16 ετών, 6-9 ετών και χώρο ανάγνωσης βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για νήπια.
-Χώρο υπολογιστών για παιδιά και εφήβους με ελεύθερη πρόσβαση στο internet με δίκτυο Wi fi.
-Σημείο χρήσης και λειτουργίας εκτυπωτή 3Dγια τη δημιουργία τρισδιάστατων κατασκευών.
-Σημείο έκθεσης για προτεινόμενα ή καινούργια βιβλία.
-Χώρο με οπτικοακουστικό εξοπλισμό για την προβολή ταινιών και παρουσιάσεις βιβλίων ή άλλων δραστηριοτήτων.
-Σημείο για οργανωμένες ομάδες με τη μεσολάβηση εμψυχωτή ή τη χρήση του οπτικοακουστικού εξοπλισμού για τις καλοκαιρινές ή άλλες δραστηριότητες.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη, στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ευγενική δωρεά του τεχνολογικού & ψηφιακού εξοπλισμού (Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πολυμηχάνηματος εκτύπωσης, Εκτυπωτή 3D, Βιντεοπροσζέκτορα, Ηχητικού συστήματος, Πλαστικοποιητή όπως και ειδικών κατασκευών για την υποστήριξη των ανωτέρω μηχανημάτων) της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας σύγχρονης και ελκυστικής βιβλιοθήκης για τα παιδιά και τους νέους μας.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μεταφράστρια και εμψυχώτρια δημιουργικών δράσεων κα Μαρία Αγγελίδου, θα μιλήσει για το Παιδικό Βιβλίο και τις Βιβλιοθήκες.
Καλούμε τους συμπολίτες μας και κυρίως τα παιδιά και τους εφήβους της πόλης μας, να παραβρεθούν στα εγκαίνια της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δήμου Πρέβεζας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00.”

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00