Αρχική » Δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα – ‘’ Οι ζωές μας μετράνε, ποτέ ξανά!”

Δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα – ‘’ Οι ζωές μας μετράνε, ποτέ ξανά!”

με Βασίλης Κούρκουλας

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πόλη της Πρέβεζας δύο νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σύνθημα ‘’ ΣΤΕΙΛΕ ΟΤ(ΑΝ) ΦΤΑΣΕΙΣ’’ και μαθητές με πανό ‘’ Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα’’ και ‘’ Οι ζωές μας μετράνε’’ μαζί με φορείς, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων συγκεντρώθηκαν στα παλαιά ΚΤΕΛ, όπου έγιναν ομιλίες και στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε και η απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζα  με κεντρικό σύνθημα “Οι ζωές μας μετράνε, ποτέ ξανά!”.

Στο εργατικό κέντρο συμμετείχαν το Σωματείο χειριστών, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, το Σωματείο εργαζομένων ΕΤΕ Πρέβεζας, το Σωματείο Λιμένος, το Σωματείο εργαζομένων ΕΛΤΑ, το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας, η  Ένωση Συμβασιούχων Πυροσβεστών, το Σωματείο κουρέων-κομμωτών Ν. Πρέβεζας, αλλά και δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι και υποψήφιοι Βουλευτές.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστος Δημόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η κινητοποίηση έχει ως πρωταρχικό στόχο την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ τα βασικά αιτήματα αφορούσαν μεταξύ άλλων σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές, μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας, συνεθεύνη του κράτους και της εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, άμεση επανελειτουργία με αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτροβάθμιου ελέγχου, αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την  ασφάλεια στις μεταφορές και άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών πρότυπων ασφαλείας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00