Αρχική » Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΥΗΕ στην Κυψέλη Άρτας και Αιολικό πάρκο στους δήμους Δωδώνης- Σουλίου

Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΥΗΕ στην Κυψέλη Άρτας και Αιολικό πάρκο στους δήμους Δωδώνης- Σουλίου

Θετική γνωμοδότηση για το Χιονοδρομικό Ανηλίου

με Βασίλης Κούρκουλας

Την πρώτη της συνεδρίαση για τη νέα Περιφερειακή περίοδο πραγματοποίησε  σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου. 

Της Επιτροπής προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος,  κ. Βασίλειος Γοργόλης, ενώ Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε  με την έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Κορωναίος. 

Ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, με την Επιτροπή Περιβάλλοντος να γνωμοδοτεί αρνητικά για δύο ΜΠΕ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκεκριμένα:

Banner

Α. Για το έργο: Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο «Κυψέλη», εγκατεστημένης ισχύος 1,18 MW, λαμβάνοντας υπόψη την Αρνητική εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις  της Τ.Κ. Κυψέλης και φορέων της περιοχής. 

Β. Για το έργο Αιολικό Πάρκο, ισχύος 57,60 MW , και των συνοδών του έργων, στη θέση «Ζυγαριά», Δ.Ε. Σελλών, Δήμου Δωδώνης , Π.Ε. Ιωαννίνων & Δ.Ε. Παραμυθιάς και Δ.Ε. Σουλίου, Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το οποίο επίσης υπάρχει αρνητική εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και αρνητικές γνωμοδοτήσεις των αντίστοιχων Δήμων.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβανόταν και η συζήτηση του φακέλου της ΜΠΕ για μικρό υδροηλεκτρικό στον Καλλαρυτικό, η οποία   αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Μελετητή. 

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά για το φάκελο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου : «Λειτουργία, εκσυγχρονισμός και επέκταση του υφιστάμενου χιονοδρομικού κέντρου Ανηλίου, με τις συνοδές αυτού υποδομές, που αναπτύσσεται σε έκταση 1.358.427,20 τ.μ., εντός του διαχειριζόμενου δημοτικού δάσους της Τ.Κ. Ανηλίου του Δήμου Μετσόβου, εν μέρει εντός περιοχής δικτύου Natura 2000, στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ», στις Τ.Κ. Ανηλίου και Μαλακασίου, Δ.Ε. Μετσόβου και Καλαμπάκας, στα διοικητικά όρια των Δήμων Μετσόβου και Μετεώρων, στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Τρικάλων, των Περιφερειών Ηπείρου και Θεσσαλίας». 

Θετική ήταν η εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ θετικές ήταν και οι γνωμοδοτήσεις των άλλων υπηρεσιών. 

Η Επιτροπή γνωμοδότησε επίσης θετικά για ΜΠΕ που αφορούν επεκτάσεις πτηνοτροφικών μονάδων στις  Τ.Κ. Παναγιά Δήμου Ζηρού, Ωρωπού Δήμου Πρέβεζας, Ασφάκας Δήμου Ζίτσας, Ρεπετίστης Δήμου Πωγωνίου. 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00