Αρχική » Κόπηκε η κορδέλα στην κλειστή αίθουσα «Ντίνος Σαγανάς» του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας

Κόπηκε η κορδέλα στην κλειστή αίθουσα «Ντίνος Σαγανάς» του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας

με Antazioga

Εγκαινιάστηκε σήμερα Παρασκευή και ώρα 16:30 η πλήρως ανακαινισμένη και λειτουργική κλειστή αίθουσα «Ντίνος Σαγανάς» του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα».

Ο αγιασμός έγινε από τον πάτερ Γεώργιο, ενώ αμέσως μετά ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκοψε την κορδέλα του έργου. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε με γοργούς ρυθμούς σε μια ακόμη σπουδαία και άκρως απαραίτητη υλοποίηση ενός έργου για τον τοπικό αθλητισμό, με την αξιοποίηση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», έργο ύψους 446.857,77 ευρώ, που αφορούσε την επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό της αίθουσας. Ένα έργο διπλής σπουδαιότητας, από τη μία ως προσφορά στον αθλητισμό της Πρέβεζας, αφού πλέον αποτελεί έναν κλειστό χώρο αθλητικής προετοιμασίας και προπόνησης των αθλητών που τόσο τον είχαν στερηθεί τα τελευταία χρόνια, και από την άλλη για τη δημόσια υγεία και την εναρμόνιση του Δήμου με τις οδηγίες περί μη χρήσης αμιάντου.

Το παρόν έδωσαν οι αθλητές των δυο σωματείων Α.Σ Πρέβεζας «ΕΥ ΖΗΝ» και Α.Ο Πρέβεζας και οι προπονητές τους κα Σίλα Γέροντα και κ. Δημήτρης Γεωργοπέτρης αντίστοιχα, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, Πρεβεζάνος πρωταθλητής Ελλάδος στο στίβο στα 100 μέτρα και μέλος της εθνικής ομάδας, ο Πρεβεζάνος αθλητής του ακοντισμού με σπουδαίες επιδόσεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και Βαλκανικό επίπεδο Κώστας Μυλωνάς,  ο  Πρεβεζάνος πρωταθλητής του άλματος εις ύψους του ελληνικού στίβου και υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του 2023 στην κατηγορία Κ20 Αντρέας Μίτα και οι μικροί αθλητές που έχουν ξεχωρίσει Ετεοκλής Τζίμας και Χαρά Γέρου.

Banner

Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν  ο Αντιδήμαρχος Λούρου κ. Νίκος Παγγές, ο Πρόεδρος της ΤΚ Λούρου κ. Σπύρος Γκούρας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πρέβεζας Νίκος Σολδάτος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Φώτης Ζέρβας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού κα Δήμητρα Κοψάρη, η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας κα Μωραΐτη Ντίνα,  ο ανάδοχος του έργου κ. Γεράσιμος Μπέλλος και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.  Σπύρος Κόκκαλης, Χρήστος Μάκης και Σπύρος Βρυώνης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δήλωσε μεταξύ άλλων: « Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα γιατί τις πρώτες μέρες που ανέλαβα σαν Δήμαρχος το 2019 έκλεισα αυτόν εδώ τον χώρο γιατί δεν ήταν όπως έπρεπε, με τον αμίαντο στην οροφή. Τα πρώτα χρήματα που βρήκα, το πρώτο πράγμα που έκανα σαν Δήμαρχος ήταν να φτιάξουμε το γυμναστήριο που έχει ένα όνομα Ντίνος Σαγανάς που για εμάς τους πιο παλιούς τα συναισθήματα γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι πολλά. Ένα στοίχημα για μένα ήταν να αφήσω οτιδήποτε άλλο, γιατί η πόλη μας έχει ανάγκες, και να φτιάξω αυτόν τον χώρο γιατί κάποια παιδιά και κάποιοι αθλητές το χειμώνα δεν είχαν μια στέγη και ήταν έξω σε άσχημες καιρικές συνθήκες ή δεν προπονιούνταν και καθόλου.»

Δείτε φώτο και video ΕΔΩ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00