Αρχική » Τίμησαν και φέτος το παραδοσιακό έθιμο στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά οι Μυτικιώτες

Τίμησαν και φέτος το παραδοσιακό έθιμο στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά οι Μυτικιώτες

με VasilisKourkoulas

Οι Μυτικιώτες τίμησαν  και φέτος την παράδοση και  αντάμωσαν σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά με σύμμαχο τον καλό καιρό, αφού η γιορτή είχε μεταφερθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών την τρίτη ημέρα του Πάσχα.

Ένα έθιμο που κρατά από τα παλιά χρόνια, όταν οι κάτοικοι της περιοχής πήγαιναν στο εκκλησάκι προκειμένου να κάψουν τις λαμπάδες της Ανάστασης και ο σύλλογος το αναβιώνει κάθε χρόνο με σκοπό τη διάδοσή του προς τις επόμενες γενιές.

Η γιορτή οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Μύτικα ‘’Ο Μύτικας’’ , ενώ από νωρίς ψήνονταν τα αρνιά, το κρασί έρρεε άφθονο και όσοι παρευρέθηκαν ήπιαν, έφαγαν και χόρεψαν με την ψυχή τους.

Να θυμίσουμε ότι το εκκλησάκι βρίσκεται κοντά στα τείχη της Αρχαίας Νικόπολης μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πρέβεζας κ.κ Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιδήμαρχος Λούρου κ. Νίκος Παγγές, ο επικεφαλής του συνδυασμού ”Ανάπτυξη Τώρα” κ. Γιώργος Νίτσας,  ο Πρόεδρος της Τ.Κ Μύτικα κ. Γιώργος Νόβας, οι Υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Στέλλα Βαρτελάτου, κ. Γιώργος Δημητρίου και κ. Παύλος Φραγκούλης αλλά και πλήθος κόσμου.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00