Αρχική » Με πλήθος κόσμου ο εορτασμός του Αγίου Ιωσήφ στον Ωρωπό (φώτο)

Με πλήθος κόσμου ο εορτασμός του Αγίου Ιωσήφ στον Ωρωπό (φώτο)

με Βασίλης Κούρκουλας

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών έγινε χθες ο εορτασμός του Αγίου Ιωσήφ στον Ωρωπό στον ιστορικό Ναό όπου εψάλη Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ο ιερός Ναός χτίστηκε το έτος 1875 με δαπάνες του Γεωργίου Πετρή όπως αναγράφεται σε επιτοίχια πλάκα. Ο ναός είναι μεγάλων διαστάσεων τρίκλιτη, ξυλόστεγη βασιλική. Στα νότια του ναού, εντός του περιβόλου, σώζεται μικρών διαστάσεων ισόγειο κτίριο, κτίσμα των αρχών πιθανότατα του 20ου αιώνα

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωσήφ και το πρόσκτισμά του βρίσκονται σε έναν πανέμορφο χώρο μέσα σε μια συστάδα δέντρων ενώ  έχουν χαρακτηριστεί ως  κτίρια που χρήζουν ειδικής κρατικής προστασίας και ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Πρέβεζας κ.κ Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιδήμαρχος Λούρου κ. Νίκος Παγγές, ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου κ. Γιώργος Σαριάνογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Φώτης Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Ωρωπού κ. Ηρακλής Σίσκας, οι Υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Πρέβεζας κα Στέλλα Βαρτελάτου, κ. Γιώργος Δημητρίου, κ. Παύλος Φραγκούλης, κα Μαρία Χήτα και πλήθος κόσμου, ενώ η βραδιά έκλεισε με το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι που στήθηκε στην πλατεία του χωριού, ένα από τα πιο γνωστά της ευρύτερης περιοχής.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00