Αρχική » Στην Πρέβεζα η πρώτη παρουσίαση των πρώτων δεδομένων για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου

Στην Πρέβεζα η πρώτη παρουσίαση των πρώτων δεδομένων για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου

με Βασίλης Κούρκουλας
Με την παρουσία αρχών , φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων από την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα η εναρκτήρια συνάντηση της ομάδας επιστημόνων στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για το έργο “Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου”.

Η παρουσίαση αφορούσε τους Δήμους Πρέβεζας, Νικολάου Σκουφά και Αρταίων και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος , οι Αντιπεριφερειάρχες Πρέβεζας και Άρτας Στράτος Ιωάννου Βασίλης Ψαθάς αντίστοιχα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη, οι αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Αργυρός, Σπύρος Κόκκαλης, Γιώργος Σαριάνογλου και Νίκος Πάγγες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γρηγόρης Κουμπής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αντώνης Μπέζας, ο πρώην βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης , υπηρεσιακοί παράγοντες κλπ.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πρέβεζας καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους , μιλώντας για μια διαδικασία η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στη διαχείριση σημαντικών θεμάτων που έχουν προκύψει για το παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου και γενικότερα θα δώσει τη δυνατότητα να “επικαιροποιηθούν” στοιχεία και να ενσωματωθούν οι ανάγκες και τα νέα δεδομένα που αφορούν την παραλιακή ζώνη σε συνάρτηση και με την προοπτική της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Γεωργάκος επίσης επεσήμανε την σημαντική συνδρομή που θα παρέχουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους οι κύριοι Μπέζας και Καλογιάννης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το θετικό αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ομάδα μελετητών που ενημέρωσε για την πορεία εκπόνησης της μελέτης, την αναγκαιότητα του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου , θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, πιθανές πηγές ρύπανσης κλπ.
Οι μελετητές απάντησαν σε ερωτήσεις, ενώ όπως υπογραμμίστηκε η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα είναι συνεχής, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απολύτως συμβατό με τις ανάγκες και την αναπτυξιακή προοπτική του παράκτιου μετώπου της Ηπείρου το οποίο αφορά τόσο τις παραλίες του Ιονίου όσο και του Αμβρακικού Κόλπου.
Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και για τους υπόλοιπους Δήμους που ανήκουν στην παράκτια ζώνη της Περιφέρειας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00